Nieuwsberichten

 • You!ngwoman weerbaarheidstraining

  17 oktober 2017

  Dinsdag 31 oktober 2017 om 16.00 uur starten Jeugd-Punt Jongerenwerk en Buurtzorg Jong met een nieuwe weerbaarheidstraining voor meiden. Via de You!ngwoman training werken de meiden tien dinsdagmiddagen op een spontane manier aan hun zelfbeeld, worden ze zelfverzekerder en minder kwetsbaar. Ze leren grenzen stellen en worden minder beïnvloedbaar.

 • Mantelzorgcompliment aanvragen kan nog tot 30 oktober

  17 oktober 2017

  Woont u met iemand samen die langdurig ziek is, verslaafd of in de war? Of is er iemand in uw omgeving met een beperking – een familielid, vriend of buur – voor wie uw hulp onmisbaar is? En hebt u in 2017 langer dan drie maanden en meer dan 8 uur per week onbetaald hulp geboden? De gemeente Putten wil u met het Mantelzorgcompliment graag bedanken voor wat u doet of heeft gedaan!

 • Informatiebijeenkomst locatie Matchpoint op dinsdag 31 oktober 2017

  17 oktober 2017

  Dinsdag 31 oktober 2017, van 19.00 tot 21.00 uur, is er een informatiebijeenkomst over de locatie Matchpoint. De bijeenkomst vindt plaats in het gemeentehuis. Tijdens deze bijeenkomst worden de eerste schetsen voor permanente woningbouw op de locatie Matchpoint gepresenteerd.

 • Subsidie voor natuur- en landschapsbehoud voor gebied Nijkerkerstraat

  17 oktober 2017

  Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten dat eigenaren binnen het gebied van de gebiedsvisie Nijkerkerstraat in aanmerking komen voor subsidie op grond van de subsidieverordening Natuur- en landschapsbehoud Gebiedsvisies.

 • Project duurzame inzetbaarheid van medewerkers

  17 oktober 2017

  De gemeente Putten houdt zich momenteel bezig met een project dat gericht is op de duurzame inzetbaarheid van haar medewerkers.

 • Roze wolk voor familie Van de Zande

  16 oktober 2017

  Willem en Marianne van de Zande, de trotse ouders van Lisa, kregen vandaag van burgemeester Henk Lambooij een bijzonder koffertje. Hun kleine meid is de eerste baby van oktober 2017 in de gemeente Putten. En daarmee de eerste baby die geboren is in de brandpreventieweken.

 • Inwoners van Putten winnen € 1.000,00 voor Kringloopwinkel

  11 oktober 2017

  De inwoners van Putten hebben met hun goede scheidingsgedrag een prijs gewonnen voor de Kringloopwinkel Overnodig.

 • Koninklijke onderscheiding voor Dreesje Mosterd

  11 oktober 2017

  Dinsdag 10 oktober 2017 reikte burgemeester Lambooij een Koninklijke onderscheiding (Lid in de Orde van Oranje Nassau) uit aan mevrouw D. Mosterd-van Ark.

 • Ontwerp Van Oldenbarneveltstraat geoptimaliseerd

  09 oktober 2017

  Tijdens de inloopbijeenkomst over het wegonderhoud aan de Van Oldenbarneveltstraat op 27 september 2017, hebben diverse mensen gereageerd op het gepresenteerde plan. Naar aanleiding van de opmerkingen en suggesties hebben we het ontwerp geoptimaliseerd.

 • Geslaagde bijeenkomsten over gezondheid

  10 oktober 2017

  Op 12 en 14 september 2017 kwamen inwoners, zorgaanbieders, welzijnsorganisaties, de participatieraad en de GGD samen om te brainstormen over de gezondheid van de ouderen en jongeren in Putten. In kleine groepjes werd er in drie rondes nagedacht over hoe we als samenleving de gezondheid van de inwoners zouden kunnen bevorderen.

 • Uitzending Pipo de Clown opgenomen in Putten

  10 oktober 2017

  Na 37 jaar komt Pipo de Clown terug op tv met een goednieuwe serie: ‘De nieuwe avonturen van Pipo’, geproduceerd door Van Hoorne Entertainment. Op maandag 16 oktober starten de spannende avonturen van Pipo bij RTL Telekids. Vrijdag 20 oktober wordt de aflevering uitgezonden die is opgenomen in Putten.

 • Campagne ‘Ik doe gewoon apart’ stimuleert afvalscheiding

  10 oktober 2017

  Afval scheiden is belangrijk. Om mensen daarvan bewuster te maken, starten de gemeenten in de regio Noord-Veluwe met de campagne ‘Ik doe gewoon apart’. Woensdag 18 oktober 2017 van 10.00 tot 14.00 uur wordt de campagne in Putten gelanceerd op het pleintje bij de dorpspomp (hoek Kerkstraat/Dorpsstraat).

 • Ontwikkelingen rondom project Stationsstraat

  03 oktober 2017

  Op dit moment wordt gewerkt aan de voorbereidingen van het project Stationsstraat voor het afwaarderen en verkeersluw maken van deze (nu nog) doorgaande verkeersroute. Helaas zijn er wat vertragingen ontstaan door onvoorziene omstandigheden in twee projecten die nauw samenhangen met het project Stationsstraat; het project Henslare en het project Fietspad Zuiderzeestraatweg. In dit artikel informeren wij u over de stand van zaken rond de drie projecten.

 • Veiligheidsmarkt op woensdag 11 oktober 2017

  03 oktober 2017

  De gemeente Putten organiseert samen met de brandweer en de politie een veiligheidsmarkt op woensdagochtend 11 oktober 2017 (tijdens de Ossenmarkt). Het doel van de veiligheidsmarkt is om aandacht te vragen voor het vergroten van de veiligheid in en om het huis. Iedereen is van 09.00 tot 13.00 uur van harte welkom op het pleintje bij de dorpspomp (hoek Kerkstraat/Dorpsstraat).

 • GGD start Kindermonitor 2017

  03 oktober 2017

  Hoeveel slapen kinderen? Bewegen ze regelmatig? Welke vragen hebben ouders over de gezondheid of opvoeding van hun kind? Voor een antwoord op deze vragen en meer voert GGD Noord- en Oost-Gelderland dit najaar een grootschalig vragenlijstonderzoek uit. Bij dit onderzoek werkt de GGD samen met de regionale organisaties voor jeugdgezondheidszorg: Icare, Verian, Yunio en CJG Apeldoorn.

 • Afvalbrengstation op donderdagavond gesloten

  03 oktober 2017

  Het winterseizoen komt er aan. Gedurende het winterseizoen kunt u op de donderdagavond niet meer terecht op het afvalbrengstation. In het laatste weekend van oktober, als de klok wordt omgezet, start het winterseizoen. Het afvalbrengstation is dan geopend op:

 • Project Verkeer Steenenkamer

  03 oktober 2017

  De gemeente Putten is al enige tijd bezig met het project Verkeer Steenenkamer. Op dit moment wordt hard gewerkt aan het voorbereiden van de maatregelen om de verkeerssituatie in Steenenkamer te verbeteren.

 • Opfriscursus rijvaardigheid voor senioren

  17 oktober 2017

  Speciaal voor senioren uit Putten en Ermelo organiseert Veilig Verkeer Nederland (afdeling Ermelo/Putten) in samenwerking met de gemeenten een opfriscursus voor de rijvaardigheid.

 • Geen jodiumtabletten voor Putten

  03 oktober 2017

  Sinds 1987 heeft de Nederlandse overheid een landelijke voorraad met jodiumtabletten. Onlangs is besloten een deel van deze voorraad te verspreiden. Daarom ontvangen 1,2 miljoen huishoudens in Nederland in de nabijheid van een kerncentrale tussen 10 en 25 oktober 2017 een doosje met jodiumtabletten.

 • Gemeente huurt drie recreatiewoningen bij Hof van Putten voor tijdelijke huisvesting

  03 oktober 2017

  De gemeente Putten heeft een overeenkomst gesloten met de eigenaar van Harderwijkerstraat 14 (Hof van Putten). Hij is bereid om drie recreatiewoningen bij het hotel (tijdelijk) aan de gemeente te verhuren, zodat de gemeente deze op haar beurt kan (onder)verhuren aan mensen die hun eigen woning uit moeten en tijdelijk onderdak nodig hebben.

 • Baby geboren? Maak van je roze wolk geen rookwolk…

  03 oktober 2017

  Brandveiligheid in huis van kersverse ouders

 • Wegonderhoud Van Oldenbarneveltstraat

  28 september 2017

  Op woensdag 27 september 2017 heeft in de Ichtusschool een inloopavond over wegonder-houd aan de Van Oldenbarneveltstraat plaatsgevonden.

 • Neemt u ook een kijkje bij een duurzaam huis in Putten?

  27 september 2017

  Steeds meer mensen hebben plannen om hun woning te verduurzamen. Maar waar begin je nu? De Nationale Duurzame Huizen Route organiseert voor de vijfde keer opendeurdagen. Huiseigenaren openen dan hun deuren en vertellen hoe zij hun huis duurzamer hebben gemaakt. Dit jaar zijn de opendeurdagen op zaterdag 4 en 11 november.

 • Houd textiel apart, geef goed door en win!

  27 september 2017

  Bewoners van Ermelo, Elburg, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Putten maken met het doneren van hun textiel in de Sympany-textielcontainers de hele maand oktober kans op een Dolfinarium Familiepas.

 • Sleutelkluisjes beschikbaar via Stichting Welzijn Putten

  26 september 2017

  Een goede inbraak werende sleutelkluis is duur en niet voor elke inwoner die dit nodig heeft betaalbaar. Stichting Welzijn Putten (SWP) heeft daarom van de gemeente Putten de opdracht gekregen om sleutelkluisjes in bruikleen te geven aan inwoners die niet zelf hun voordeur kunnen openen voor de thuishulp of hun mantelzorgers.

 • Tegemoetkoming chronisch zieken

  27 september 2017

  Deze week ontvangt ieder Puttens woonadres een aanvraagformulier voor de tegemoetkoming chronisch zieken. Inwoners van de gemeente Putten met een chronische ziekte of beperking kunnen eenmaal per kalenderjaar een tegemoetkoming van € 200,00 aanvragen.

 • Inzameling bladafval

  26 september 2017

  Vallende bladeren kennen geen grenzen. Het is niet toegestaan om het blad uit eigen tuin op de weg te blazen, omdat dit tot onveilige situaties kan leiden. Daarom plaatst de gemeente elk jaar in de herfst bladkorven. Inwoners van Putten kunnen het bladafval hier gratis in kwijt.

 • Benoeming wethouder Priem

  20 september 2017

  Donderdag 14 september 2017 heeft de gemeenteraad - op voordracht van de ChristenUnie - de heer Gerbert Priem benoemd als wethouder. Dinsdag 19 september 2017 heeft het college van burgemeester en wethouders de portefeuilleverdeling vastgesteld.

 • Gemeente Putten steunt Kamp Amersfoort

  20 september 2017

  Vrijdag 8 september 2017 bezocht de gemeenteraad Nationaal Monument Kamp Amersfoort.

 • Erepenning voor wethouder Ard Kleijer

  15 september 2017

  Burgemeester Lambooij heeft vrijdag 15 september 2017 de erepenning van de gemeente Putten aan de heer Ard Kleijer overhandigd.

 • Vliegroutes Lelystad Airport

  19 september 2017

  Het ministerie van Infrastructuur en Milieu gaat informatiebijeenkomsten houden over de vliegroutes van Lelystad Airport.

 • Onthulling kunstwerk in de Raadzaal

  07 september 2017

  Donderdag 14 september 2017 om 19.15 uur onthult wethouder R. Koekkoek samen met kunstenaar Riekje Luitjes, voorafgaand aan de raadsvergadering, een kunstwerk in de Raadzaal.

 • Mantelzorgcompliment

  06 september 2017

  Ook in 2017 stelt gemeente Putten een mantelzorgcompliment beschikbaar. Het mantelzorgcompliment bestaat uit een tegoed van € 100,00.

 • Putten doet mee aan Open Monumentendag 2017

  30 augustus 2017

  Putten doet mee aan de landelijke Open Monumentendag op zaterdag 9 september 2017. Het thema van dit jaar is ‘Boeren, burgers en buitenlui’. Veertien eigenaren/beheerders stellen tussen 10.00 en 16.00 uur hun monument/museum open voor publiek en organiseren speciaal voor deze dag extra activiteiten voor de bezoekers.

 • Beperkte inzage bouwvergunningdossiers

  30 augustus 2017

  De dossiers met de bouwvergunningen en tekeningen van 1945 tot en met 2011 worden gedigitaliseerd, waardoor wij u in de toekomst beter en sneller van dienst kunnen zijn.

 • De Samaritaan en Het Bronzen Hert gerestaureerd

  30 augustus 2017

  Het zal u niet ontgaan zijn dat het beeld De Samaritaan op het plein hoek Kerkstraat-Dorpsstraat al enige tijd verdwenen was. Datzelfde geldt voor Het Bronzen Hert op het plein voor het gemeentehuis. De beelden moesten gerestaureerd worden, maar zijn inmiddels weer te bewonderen in het dorp.

 • Verkenning verkeersveiligheid en fietsers

  24 augustus 2017

  Puttense jongeren gaan sinds deze week weer naar school. Een spannende tijd van nieuwe roosters, docenten en vakken, en van weer met klasgenoten op de fiets naar school. Op maandag 21 augustus en dinsdag 22 augustus vroegen wij ook aandacht voor de verkeersveiligheid, specifiek het oversteekpunt van de Oude Rijksweg met de Hoofdlaan.

 • Voortgang werkzaamheden Henslare

  10 augustus 2017

  De Henslare is voorzien van de eerste asfaltlagen en is nu goed zichtbaar in de omgeving.

 • Fipronil in eieren

  10 augustus 2017

  Bij diverse pluimveebedrijven in Nederland is de afgelopen weken het verboden middel fipronil in eieren aangetroffen.

 • Nu al 20 inzendingen voor Prijsvraag Veluwe

  08 augustus 2017

  Hoe kunnen we de Veluwe nog mooier en aantrekkelijker maken? Met deze prijsvraag daagt de provincie Gelderland u uit vernieuwende en inspirerende ideeën in te zenden. De afgelopen weken zijn ruim 20 voorstellen ingestuurd.

 • Meer kansen op de arbeidsmarkt door oud textiel in de gemeente Putten

  08 augustus 2017

  Kleding/textiel en draagbare schoenen biedt u vast al afzonderlijk aan. Immers textiel en leer kunnen goed worden hergebruikt.

 • Hondenpoep, trap er niet in

  02 augustus 2017

  Als u één of meer honden hebt, vindt u het heel gewoon dat u de hond enkele keren per dag moet uitlaten. Het is echter niet gewoon dat andere mensen hier overlast van ondervinden. Toch heeft de gemeente Putten vanaf 1 januari 2017 36 meldingen ontvangen van overlast door niet opgeruimde hondenpoep. Daar wilt u zelf toch ook niet intrappen?

 • Uw gegevens in de Basisregistratie Personen (BRP)

  02 augustus 2017

  De gemeente is wettelijk verplicht om persoonsgegevens van haar inwoners bij te houden. Deze gegevens zijn nodig om bijvoorbeeld een identiteitskaart of een rijbewijs te kunnen maken, om te weten wie mag stemmen bij verkiezingen of om uitkeringen te verstrekken.

 • Tijdelijke sluiting fonds duurzaamheidslening

  25 juli 2017

  Het fonds voor duurzaamheidsleningen voor particuliere woningeneigenaren is voor 2017 uitgeput.

 • Herinrichting Garderenseweg start eind september

  25 juli 2017

  Na vele maanden van voorbereiding kan de herinrichting van de Garderenseweg eindelijk beginnen.

 • Ondernemers kunnen participeren bij rotondes

  24 juli 2017

  Puttense ondernemers kunnen participeren bij de inrichting en het onderhoud van de rotondes in Putten. De afspraken worden vastgelegd in een overeenkomst.

 • Regeling voor SDC Putten

  21 juli 2017

  Woensdag 19 juli 2017 heeft een gesprek plaatsgevonden tussen de gemeente Putten en de Stichting Sportaccommodatie SDC Putten over de kosten voor het groot onderhoud van de voetbalvelden.

 • Regiovervoer ViaVé voor alle Puttenaren

  18 juli 2017

  Woont u in Putten of bezoekt u de gemeente Putten? ViaVé vervoert u graag naar uw bestemming.

 • Nieuw inkooptraject jeugdhulp 2018-2021

  12 juli 2017

  De gemeenten in de regio Noord-Veluwe zijn gestart met een nieuw aanbestedingstraject voor het gezamenlijk inkopen van jeugdhulp.

 • Blauwalgen aangetroffen in de vijver aan de Gildegoed

  14 juli 2017

  Vermijd contact met het water en laat huisdieren niet zwemmen of het water drinken.

 • Kwaliteitsteam Veluwe biedt recreatieondernemers advies en coaching

  31 mei 2017

  Begeleidingstraject voor productontwikkeling en innovatie op vakantieparken

 • Regels grafbedekking, asbezorging en gedenkplaats gewijzigd

  31 mei 2017

  De gemeenteraad heeft de Verordening op het beheer en het gebruik van de gemeentelijke begraafplaatsen vastgesteld. Daarnaast stelt het college van burgemeester en wethouders nadere Regels grafbedekking, asbezorging en gedenkplaats vast.

Uitgelicht