• Eikenprocessierups

01 juli 2019

In Putten komt de eikenprocessierups voor. De eikenprocessierups is de larve van een nachtvlinder. Ze legt haar eitjes vooral in de toppen van eikenbomen. Vanaf half april tot begin mei komen de eitjes uit. Eikenbomen met eikenprocessierupsen zijn te herkennen aan de bolvormige, witgrijze nesten op de stammen of dikkere takken. Contact met brandharen kunnen gezondheidsklachten bij mens en dier veroorzaken.

• Hoe helpt u uw puber de zomer door zonder drank en tabak?

01 juli 2019

De zomer is voor veel pubers een prachtige tijd. Feestjes, festivals, evenementen of samen met vrienden op vakantie. Maar… verleidingen liggen overal op de loer. Dat maakt het voor veel ouders ook een spannende tijd. Hoe gaat uw kind met drank, drugs en tabak om als u er niet bij bent? En wat kunt u doen om uw kind hierbij te helpen?

• Kinderen onthullen zelfgemaakte verkeersborden Sprielderweg

28 juni 2019

Om de speelvoorziening aan het Sprielderhout beter op te laten vallen heeft de gemeente verkeersborden en zogenaamde Nijntje-attentiepalen geplaatst. De verkeersborden zijn door buurtkinderen ontworpen. Zij onthulden de verkeersborden gisteren zelf.

• Ook Putten geteisterd door eikenprocessierups

28 juni 2019

De eikenprocessierups zorgt in vrijwel heel Nederland voor veel overlast. Minister Schouten maakte eerder deze week bekend dat er één landelijk informatiecentrum komt voor de eikenprocessierups: Stichting Kennis- en Adviescentrum Dierplagen (KAD). Over de precieze invulling van het informatiecentrum wordt volgende week gesproken. De gemeente Putten doet er ondertussen alles aan om de overlast van de rupsenplaag tot een minimum te beperken.

• Putten staat voor stevige financiële uitdagingen

27 juni 2019

De gemeente Putten moet stevige maatregelen nemen om de begroting voor de komende jaren sluitend te houden. Dat blijkt uit de Financiële Koersnota 2020 die deze week door het college van burgemeester en wethouders naar de gemeenteraad is verzonden. “Zonder ingrijpen komen wij jaarlijks € 1 miljoen tot € 1,5 miljoen tekort op onze begroting”, zo stelt financieel wethouder Nico Gerritsen. “Dat kunnen wij niet meer bijpassen uit onze reserves”.

• Geen toestemming voor Ajax - Anderlecht en RKC Waalwijk - KV Mechelen op de Putter Eng

13 augustus 2019

Burgemeester Henk Lambooij geeft geen toestemming voor het spelen van de voetbalwedstrijden Ajax - Anderlecht op zaterdag 6 juli en RCK Waalwijk - KV Mechelen op vrijdag 12 juli op sportpark Putter Eng.

• Feestelijke startbijeenkomst Leergeld Randmeren

25 juni 2019

Op woensdag 12 juni vond de feestelijke startbijeenkomst van Leergeld Randmeren plaats. Wethouder Priem was hierbij aanwezig namens de gemeente Putten.

• Openbare verlichting in Bijsteren gerepareerd

21 juni 2019

Onze aannemer heeft de openbare verlichting in de wijk Bijsteren gerepareerd. Een deel van de openbare verlichting was eerder deze week kapot gegaan door blikseminslag.