Rijbewijs

Voor het besturen van o.a. een auto, vrachtwagen, brommer of trekker hebt u een rijbewijs nodig. Als u geslaagd bent voor een rijexamen of uw rijbewijs moet verlengd worden, dan vraagt u bij de gemeente waar u staat ingeschreven uw rijbewijs aan. Het aanvragen of verlengen van een rijbewijs moet u zelf doen.

Knop afspraak maken Knop zonder afspraak

Kosten

  • Rijbewijs - € 38,95
  • Spoedaanvraag - € 34,10 extra kosten

Meenemen

Bij het aanvragen van een rijbewijs moet u een kleurenpasfoto en een geldig legitimatiebewijs (uw huidige rijbewijs of een paspoort, identiteitskaart of verblijfsdocument) meenemen.

Bent u ouder dan 75 jaar, hebt u een medische beperking of bent u beroepschauffeur dan moet u geschikt verklaard worden. Deze verklaring heet een ‘Gezondheidsverklaring’. 

Termijn

Na 5 werkdagen kunt u het rijbewijs ophalen. Een rijbewijs is 10 jaar geldig. Een categorie C (vrachtwagen) of D (bus) rijbewijs is 5 jaar geldig. Voor mensen ouder dan 75 jaar, of mensen met een medische indicatie kan de geldigheid korter zijn, met een maximum van 5 jaar.

Spoedaanvraag

Hebt u met spoed een rijbewijs nodig? Op maandag t/m vrijdag kunt u voor 12.30 uur een spoedaanvraag doen. Het rijbewijs ligt dan in de regel de volgende werkdag na 9.00 uur klaar.

Meer over rijbewijzen

Contactgegevens

T (0341) 359 677 of 359 678

Uitgelicht