Nieuwsberichten

 • Huldiging sportkampioenen op woensdag 20 juni 2018

  12 juni 2018

  Het afgelopen sportseizoen zijn er in de gemeente Putten, zowel in teamverband als individueel, weer een groot aantal kampioenschappen behaald. Als blijk van waardering voor de geleverde prestaties van de vele sporters, jong en oud, huldigt de gemeente jaarlijks onze kampioenen tijdens een officiële bijeenkomst.

 • Onderhoud drukriolering buitengebied

  12 juni 2018

  De gemeente Putten voert jaarlijks onderhoud uit aan de drukrioleringsunits. Deze units vindt u voornamelijk in het buitengebied. Ze zijn groen van kleur en voorzien van een rode lamp. De units zorgen ervoor dat ook woningen in het buitengebied het afvalwater kunnen lozen op het openbaar rioolstelsel. Het onderhoud aan de units wordt regelmatig uitgevoerd om de werking ervan te garanderen. Hierbij wordt o.a. door middel van een reinigingsvoertuig de drukrioleringsunit inwendig schoongespoten en de vrijgekomen vervuiling afgezogen.

 • Buurtbemiddeling zoekt enthousiaste vrijwilligers

  11 juni 2018

  In de gemeente Putten is met ingang van 1 april 2018 het project Buurtbemiddeling gestart. Het project is een initiatief van de gemeente Putten, Woningstichting Putten en de politie.

 • Keukenemmer voor inwoners van Bijsteren

  11 juni 2018

  De gemeente Putten deelt deze week in de wijk Bijsteren keukenemmers uit. De emmers ondersteunen de inwoners bij de gescheiden inzameling van keukenafval en etensresten in de GF zakken. De inwoners van andere wijken in Putten hebben deze emmers al in hun bezit. De emmers worden bezorgd door postbodes van Inclusief Gresbo Post. Als inwoners niet thuis zijn, laten de bezorgers de emmer achter bij de deur.

 • Fotograferen van woningen

  06 juni 2018

  De gemeente is verantwoordelijk voor de waardebepaling van alle onroerende zaken. Dit is geregeld in de Wet WOZ (Waardering Onroerende Zaken). De waarden worden jaarlijks vastgesteld en gebruikt als basis voor de aanslag onroerende zaakbelastingen. Ook de Belastingdienst en het Waterschap gebruiken de waarden voor hun heffingen. Hulpmiddelen bij de taxaties zijn onder andere bouwtekeningen, luchtfoto’s en foto’s van de voorzijde van panden, die u ook aantreft op het taxatieverslag.

 • Op vakantie? Maak op tijd een afspraak voor een nieuw reisdocument!

  05 juni 2018

  Nog even en dan begint de zomervakantie. Veel mensen brengen deze in het buitenland door. Misschien hebt u de reis al geboekt en bent u bezig met alle voorbereidingen. Denkt u er dan ook aan dat u een geldig reisdocument (paspoort of identiteitskaart) nodig hebt? U doet er verstandig aan om ruim voordat u op vakantie gaat, een (nieuw) paspoort of identiteitskaart aan te vragen.

 • Afsluiting centrum voor fietsers

  04 juni 2018

  Net als voorgaande jaren worden de Dorpsstraat (gedeelten Kerkstraat-Krommestraat en Krommestraat-Weverstraat) en de Kerkstraat (gedeelte Dorpsstraat-Bakkerstraat) iedere woensdag van 09.00 tot 13.00 uur en van vrijdag 12.00 uur tot zaterdag 17.00 uur afgesloten voor fietsers in de periode van maandag 18 juni tot en met zaterdag 16 september 2018 door middel van bord C1 in zone-uitvoering.

 • Putten werkt aan de weg

  31 mei 2018

  Op diverse plaatsen in de gemeente vinden momenteel wegwerkzaamheden plaats. We beseffen dat door de werkzaamheden het voor bewoners, ondernemers en bezoekers van Putten lastiger is om hun weg te vinden.

 • Gemeente sluit huurovereenkomst met De Vanenburg

  31 mei 2018

  Het college van burgemeester en wethouders heeft op 22 mei 2018 besloten vanaf 1 juli 2018 een huurovereenkomst te sluiten met De Vanenburg. De overeenkomst wordt afgesloten voor een periode van een jaar met de mogelijkheid van verlenging. In een kantoor op de locatie van De Vanenburg wordt tijdelijk de gemeentelijke organisatie gehuisvest als het huidige gemeentehuis wordt gerenoveerd.

 • Aanpassingen in het cliëntervaringsonderzoek Wmo

  29 mei 2018

  De gemeente Putten voert ieder jaar een cliëntervaringsonderzoek Wmo uit. Dit onderzoek is voor de gemeente heel belangrijk, omdat het een goede manier is om te weten hoe onze inwoners het Wmo-beleid ervaren. Met de resultaten van het onderzoek kunnen we in het beleid inspelen op de behoefte van inwoners en ontwikkelingen in de samenleving.

 • Gemeente Putten gaat digitale nieuwsbrieven versturen

  29 mei 2018

  De gemeente Putten gaat vanaf 1 juni 2018 wekelijks een digitale nieuwsbrief versturen. Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer u dan alvast op onze digitale nieuwsbrief!

 • Bewonersavond gebiedsvisie Stationsstraat

  25 mei 2018

  Op woensdag 30 mei 2018 is er een bewonersavond over een gebiedsvisie voor de Stationsstraat. De bijeenkomst is in het gemeentehuis en start om 19.00 uur.

 • Bekijk uw tuin kritisch en snoei waar het nodig is

  13 juni 2018

  Voor de veiligheid van weggebruikers worden allerlei maatregelen genomen. Wegbelijningen, verkeersborden en verkeersregelinstallaties zijn bedoeld om het verkeer in goede banen te leiden. Dat beplanting ook een belangrijke rol speelt bij de verkeersveiligheid wordt nogal eens onderschat. Beplanting die overhangt en het uitzicht belemmert kan het verkeer erg hinderen.

 • Textielinzameling aan huis

  16 mei 2018

  Van maandag 4 tot en met woensdag 6 juni 2018 haalt de gemeente Putten zakken met textiel huis-aan-huis op. U biedt het textiel om 08.00 uur aan op dezelfde dag waarop ook het PMD wordt ingezameld. Voor uw textiel gebruikt u een goed dichtgebonden doorzichtige zak.

 • Sportkampioenen: meld je aan!

  16 mei 2018

  De huldiging van de Puttense sportkampioenen vindt dit jaar plaats op woensdagavond 20 juni 2018.

 • Hebt u de aanslag gemeentelijke belastingen 2018 al betaald?

  08 mei 2018

  Eind februari heeft de gemeente Putten de aanslag gemeentelijke belastingen 2018 verstuurd. Het aanslagbiljet viel op uw deurmat of verscheen in uw Berichtenbox van MijnOverheid. Hebt u niet gekozen voor een automatische incasso? Vergeet dan niet om de aanslag vóór 31 mei 2018 te betalen. Het heeft vervelende gevolgen als u dit niet doet. Er kunnen namelijk aanmaningskosten in rekening gebracht worden.

 • Putten doet mee met NIXzonderID

  08 mei 2018

  Voor verkopers in supermarkten, slijterijen, (sport)kantines, horecagelegenheden, tankstations en tabakszaken is het moeilijk om de juiste leeftijd van jonge kopers van drank en sigaretten in te schatten. Daarom doet de gemeente Putten mee met NIXzonderID van donderdag 17 mei tot vrijdag 1 juni 2018. Tijdens de actie roepen we jongeren op hun ID klaar te houden bij aankoop van alcohol en tabak. Want NIX doe je samen.

 • Koninklijke onderscheiding voor mevrouw Jonker

  15 mei 2018

  Dinsdag 15 mei 2018 reikte burgemeester Lambooij een Koninklijke onderscheiding (Ridder in de Orde van Oranje Nassau) uit aan mevrouw M.M. Jonker-Hakkert.

 • Gemeenten Noord-Veluwe zijn campagne 'Wij durven te delen' gestart

  15 mei 2018

  Maandag 14 mei 2018 is de regionale campagne ’Wij durven te delen’ van start gegaan. Deze campagne van de gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Putten is gericht op iedereen die met kinderen te maken heeft. Bijvoorbeeld ouders, opvoeders, leraren, maar ook mensen die bij verenigingen of organisaties werken. De campagne duurt twee weken en heeft als doel mensen te stimuleren om signalen en zorgen over een kind met elkaar te delen.

 • Coalitieakkoord 2018-2022

  08 mei 2018

  Wij Putten, ChristenUnie en SGP hebben een akkoord bereikt over een nieuw te vormen college en over het te voeren beleid voor de komende vier jaar. Maandagavond 7 mei is het coalitieakkoord gepresenteerd en ondertekend. Het coalitieakkoord 2018-2022 is hieronder te downloaden.

 • Twee leerlingen zijn cum laude geslaagd voor het verkeersexamen

  26 april 2018

  Vera Nieuwland (school Huinen) en Mark Rozendaal (school De Wegwijzer) hebben het theoretische en praktische verkeersexamen foutloos afgelegd.

 • Koninklijke onderscheiding voor acht inwoners van Putten

  03 mei 2018

  Donderdag 26 april 2018 is de jaarlijkse lintjesregen. Burgemeester Lambooij mocht op deze dag bij zeven inwoners van Putten een Koninklijke onderscheiding (Lid in de Orde van Oranje Nassau) uitreiken. Het gaat om mevrouw W. van Winkoop-de Harder, de heer G. van Asselt, drs. J.N. van den Hoorn, de heer A. Kleijer, de heer G. Liefting, de heer G. Maaskant en de heer A.J. Schreuder. De achtste onderscheiding is voor de heer G.N.M. van Hengstum. Omdat hij al zijn activiteiten in Amersfoort verricht, ontving hij de onderscheiding uit handen van de burgemeester van Amersfoort.

 • Koninklijke Erepenning voor Vereniging Bijenteelt Putten

  26 april 2018

  Woensdag 25 april 2018 reikte burgemeester Lambooij de Koninklijke Erepenning uit aan Vereniging Bijenteelt Putten.

 • Bevrijdingsvuur naar Putten

  30 april 2018

  Loopgroep De Samenloop uit Putten haalt in de nacht van 4 op 5 mei het bevrijdingsvuur uit Wageningen op. Via een bijzondere route legt de groep hun weg naar Putten af.

 • Zicht op nieuw college

  25 april 2018

  De formatie van een nieuw college verloopt voorspoedig en gaat de laatste fase in. Dat meldt formateur Herman Luitjes van Wij Putten.

 • Opening Garderenseweg

  20 april 2018

  Donderdag 26 april 2018 om 15.00 uur gaat de gemeente Putten samen met de bewoners en betrokken partijen de Garderenseweg officieel openstellen voor het verkeer.

 • Een teek? Pak ‘m beet!

  17 april 2018

  Een tekenbeet is meestal onschuldig maar kan u ziek maken als de teek lang vastgebeten in uw huid zit. Er zijn eenvoudige maatregelen om dat te voorkomen.

 • Bestrijding eikenprocessierups

  17 april 2018

  In Putten komt de eikenprocessierups voor. Deze rups is de larve van een nachtvlinder. Het is een behaarde rups, die van mei tot en met augustus op eikenbomen voorkomt.

 • Aanpassingen aan de Roosendaalseweg

  17 april 2018

  Maandag 30 april 2018 start aannemingsmaatschappij Van Gelder met de aanpassing van de fiets-/voetgangersoversteek aan de Roosendaalseweg. Deze werkzaamheden duren ongeveer 2 weken.

 • Wegwijs in Putten

  11 april 2018

  Gemeente Putten gaat de toeristische bewegwijzering aanpassen.

 • KoningsSpelen komen er weer aan!

  09 april 2018

  Op vrijdag 20 april 2018 worden van 09.30 tot 12.00 uur de KoningsSpelen voor de zesde keer in Putten gevierd. Bijzonder veel partijen hebben zich ingezet om deze sportdag voor maar liefst 1.100 kinderen te organiseren. Het thema dit jaar is ‘Binnenste Buiten’ want iedereen mag meer buitenspelen!

 • Buurtbemiddeling in Putten van start en op zoek naar enthousiaste vrijwilligers

  09 april 2018

  In de gemeente Putten is met ingang van 1 april 2018 het project Buurtbemiddeling gestart. Het project is een initiatief van de gemeente Putten, Woningstichting Putten en de politie. Hebt u interesse om als buurtbemiddelaar aan de slag te gaan? Neem dan contact met ons op.

 • Informateur Herman Luitjes gaat als eerste de mogelijkheid onderzoeken van de voortzetting van de huidige coalitie van Wij Putten, ChristenUnie en SGP

  04 april 2018

  Dat is de conclusie van Luitjes, na een eerste reeks verkennende gesprekken die de voorman van Wij Putten de afgelopen week met de lijsttrekkers van ChristenUnie, CDA, Gemeentebelangen en SGP heeft gevoerd.

 • Aanbesteding renovatie gemeentehuis

  29 maart 2018

  De eerste stap in het aanbestedingsproces van de renovatie van het gemeentehuis is gezet.

 • Koninklijke onderscheiding voor twee raadsleden

  28 maart 2018

  Dinsdag 27 maart 2018 reikte burgemeester Lambooij een Koninklijke onderscheiding (Lid in de Orde van Oranje Nassau) uit aan de heren drs. O. van Dijk en dr. H. Luitjes.

 • Bewoners Veenhuizerveld planten bomen en struiken ter versterking Groene Valleilint

  21 maart 2018

  Bewoners uit Veenhuizerveld in de gemeente Putten planten binnenkort meer dan 1500 struiken en bijna 50 bomen ter versterking van hun buitengebied. Zij doen mee aan een beplantingsproject van de gemeente Putten, Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) en gebiedscoöperatie O-gen.

 • Openingstijden afvalbrengstation vanaf 29 maart

  19 maart 2018

  Het afvalbrenstation is vanaf 29 maart 2018 weer geopend op donderdagavond. Tot eind oktober kunt u elke donderdagavond terecht bij het afvalbrengstation van 18.00 tot 20.00 uur.

 • Dierenambulance Putten-Barneveld

  12 februari 2018

  Vanaf 1 januari 2018 gaan de gemeenten Putten en Barneveld gebruik maken van de diensten van de nieuwe Stichting Dierenambulance Putten-Barneveld. Op woensdag 20 december vond de formele ondertekening van de overeenkomst tussen de dierenambulance en de gemeenten plaats.

 • Kwaliteitsteam Veluwe biedt recreatieondernemers advies en coaching

  31 mei 2017

  Begeleidingstraject voor productontwikkeling en innovatie op vakantieparken

 • Regels grafbedekking, asbezorging en gedenkplaats gewijzigd

  31 mei 2017

  De gemeenteraad heeft de Verordening op het beheer en het gebruik van de gemeentelijke begraafplaatsen vastgesteld. Daarnaast stelt het college van burgemeester en wethouders nadere Regels grafbedekking, asbezorging en gedenkplaats vast.

Uitgelicht