• Sportkampioenen: meld je aan! 16 mei 2018

De huldiging van de Puttense sportkampioenen vindt dit jaar plaats op woensdagavond 20 juni 2018.

• In verband met de feestdagen… 03 mei 2018

Vanwege Tweede Pinksterdag (maandag 21 mei 2018) zijn er wijzigingen in onze dienstverlening.

• Putten doet mee met NIXzonderID 08 mei 2018

Voor verkopers in supermarkten, slijterijen, (sport)kantines, horecagelegenheden, tankstations en tabakszaken is het moeilijk om de juiste leeftijd van jonge kopers van drank en sigaretten in te schatten. Daarom doet de gemeente Putten mee met NIXzonderID van donderdag 17 mei tot vrijdag 1 juni 2018. Tijdens de actie roepen we jongeren op hun ID klaar te houden bij aankoop van alcohol en tabak. Want NIX doe je samen.

• Hebt u de aanslag gemeentelijke belastingen 2018 al betaald? 08 mei 2018

Eind februari heeft de gemeente Putten de aanslag gemeentelijke belastingen 2018 verstuurd. Het aanslagbiljet viel op uw deurmat of verscheen in uw Berichtenbox van MijnOverheid. Hebt u niet gekozen voor een automatische incasso? Vergeet dan niet om de aanslag vóór 31 mei 2018 te betalen. Het heeft vervelende gevolgen als u dit niet doet. Er kunnen namelijk aanmaningskosten in rekening gebracht worden.

• Gemeenten Noord-Veluwe zijn campagne 'Wij durven te delen' gestart 15 mei 2018

Maandag 14 mei 2018 is de regionale campagne ’Wij durven te delen’ van start gegaan. Deze campagne van de gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Putten is gericht op iedereen die met kinderen te maken heeft. Bijvoorbeeld ouders, opvoeders, leraren, maar ook mensen die bij verenigingen of organisaties werken. De campagne duurt twee weken en heeft als doel mensen te stimuleren om signalen en zorgen over een kind met elkaar te delen.

• Bestrijding eikenprocessierups 17 april 2018

In Putten komt de eikenprocessierups voor. Deze rups is de larve van een nachtvlinder. Het is een behaarde rups, die van mei tot en met augustus op eikenbomen voorkomt.

• Een teek? Pak ‘m beet! 17 april 2018

Een tekenbeet is meestal onschuldig maar kan u ziek maken als de teek lang vastgebeten in uw huid zit. Er zijn eenvoudige maatregelen om dat te voorkomen.